top of page

Van energievreter naar energiegever:
werkprocessen transformeren met jonge professionals

Workshop

Veel young professionals en trainees willen graag impact maken op de werkvloer, maar worden vaak geconfronteerd met interne muren en verouderde processen. Hierdoor is het moeilijk voor ze om vernieuwende ideeën door te voeren, wat weer zorgt voor verminderde motivatie en uiteindelijk zelfs tot het vertrek van jong talent.

Oplossing

De workshop 'Van energievreter naar energiegever: werkprocessen transformeren met jonge professionals’, biedt hiervoor een oplossing. Tijdens deze sessie van een halve dag leren young professionals hoe ze barrières kunnen overwinnen en samen met ervaren collega's verouderde processen kunnen hervormen. Door het identificeren van energievreters en deze om te zetten in energiegevers, kunnen jongeren hun potentieel op de werkvloer ten volle benutten.

Waarom willen jongeren zo graag impact maken?

Veel organisaties vallen snel in de valkuil van eindeloos onderzoek naar wat jongeren precies willen, waaronder de wens om 'impact te maken'. Maar deze focus op onderzoek naar waarom jongeren impact willen maken, staat echte verandering juist in de weg. In plaats daarvan is het beter om jongeren te ondersteunen in hun verlangen om impact te maken! Bekijk de video voor meer informatie over waarom jongeren en impact maken.

Inhoud van de workshop

In de basis ziet het programma er als volgt uit, al kan de inhoud indien gewenst uiteraard op maat gemaakt worden:

  • Onderzoek werkwaarden: Deelnemers gaan aan de slag met het onderzoeken van hun persoonlijke werkwaarden en krijgen inzicht in waar zij werkgeluk uit halen en welke uitdagingen zij tegenkomen.

  • Doelen stellen: Deelnemers leren vooruit te kijken in hun carrière en ontdekken welke mensen zij nodig hebben om hun dromen en ambities waar te maken.

  • Energievreters aanpakken: Tijdens de workshop wordt ruimschoots aandacht besteed aan energievreters en -gevers. Deelnemers leren hoe ze deze kunnen aanpakken en hoe ze collega's kunnen betrekken bij het aanbrengen van veranderingen en het overwinnen van obstakels.

  • Praktijk: Tot slot krijgen deelnemers praktische tools, oplossingen en adviezen aangereikt om beter om te gaan met weerstand en verouderde processen.

Resultaten van de Workshop

In deze workshop gaan we aan de slag met het behalen van de volgende resultaten:

  • Inzicht krijgen: De deelnemer ontdekt zijn of haar persoonlijke werkwaarden en krijgt inzicht in waarom bepaalde werkprocessen binnen organisaties energie geven of juist wegnemen.

  • Oplossen: De deelnemer leert hoe energievreters en verouderde processen herkend kunnen worden en samen met leeftijdsgenoten en ervaren collega’s omgebogen kunnen worden naar werkprocessen die energie geven.

  • Samenwerken: De deelnemer krijgt inzicht in hoe optimaal samengewerkt kan worden met ervaren collega’s, zelfs als zij vastzitten in verouderde denkpatronen.

Wat zijn muren waar jongeren tegenaan lopen?

Het is een gemis dat onderzoek aantoont dat veel traineeprogramma's jongeren niet leren hoe ze op hun eigen, eigentijdse manier kunnen samenwerken met oudere collega's. Hierdoor lopen ze vaak tegen muren aan en besluiten ze uiteindelijk het bedrijf te verlaten. Maar wat zijn deze muren precies en hoe kunnen we ermee omgaan? Bekijk de video over millennials en de obstakels waar ze tegenaan lopen.

Waarom willen jongeren impact maken?
"Zet het maar op een A4tje"

Contact

Geïnteresseerd in de workshop?                                    

Laten we dan een kennismaking inplannen!

  • LinkedIn
  • Instagram
bottom of page