top of page
Consultant Laura Bas

 LAURA BAS

"Ik schrok me een hoedje toen ik bij de onderhandelingstafel van de Verenigde Naties topdiplomaten zag discussiëren over wat zij dachten dat jongeren wilden. Om nog maar te zwijgen over hun visie op vrouwenrechten. 

Ik was vrijwel de enige jongere in de delegatie en besefte dat deze diplomaten, gezien hun leeftijd, amper de gevolgen van hun beslissingen zouden ervaren. Daarom besloot ik in actie te komen! Vrouwen en jongeren maken deel uit van 50% van de wereldbevolking. Het is hoog tijd om ook hun stem te horen bij het nemen van beslissingen. Het hervormen van het machtigste beslisorgaan ter wereld is een grote uitdaging, dus ik begin mijn missie waar jongeren en vrouwen veel aanwezig zijn: op de werkvloer! Als het gaat om hun vertegenwoordiging in besluitvormingsprocessen is er nog veel ruimte voor verbetering."

Dagvoorzitter Laura Bas
Spreker Laura Bas

Over Laura

Op haar 25e kaartte Laura het belang van jongerenparticipatie en gendergelijkheid aan met haar zelfgeschreven speech bij de Verenigde Naties. Daarnaast consulteerde ze voor het Ministerie van Buitenlandse Zaken vanuit haar rol als Jongerenambassadeur voor Seksuele Rechten en Gendergelijkheid wereldwijd honderden jongeren. Deze inzichten en aanbevelingen nam ze mee als lid van de Nederlandse Delegatie bij de Verenigde Naties, waar ze namens Nederland mee onderhandelde en speechte voor wereldleiders. 

De Verenigde Naties is niet het enige internationale podium wat Laura betrad. Ze sprak onder andere bij TEDxAmsterdamWomen, Microsoft, Unicef, Amref Flying Doctors, She Decides en was jurylid voor de uitreiking van de Mensenrechtentulp. Naast haar werk als Jongerenambassadeur startte ze in 2021 haar eigen project genaamd ‘Meer Gendergelijkheid op de Arbeidsmarkt’. Hiervoor werkte ze samen met Europarlementariërs Vera Tax en Agnes Jongerius, met wie ze workshops gaf aan  vrouwen over het dichten van de loonkloof. Haar maatschappelijke inzet werd bekroond met twee prijzen: De Nouri Talent Award en de Changemaker van Amsterdam Award. Laura wist daarnaast ook op andere plekken in de prijzen te vallen: in 2021 behaalde ze derde plek bij Miss World Nederland en in 2023 was ze een van de genomineerden van de ‘Woman of the Year Award’ van de Nederlands Britse Kamer van Koophandel.

Naast haar rol als Jongerenambassadeur en het behalen van haar Master in Culture, Organization & Management aan de Vrije Universiteit van Amsterdam besloot Laura haar kennis omtrent jongeren en gelijke kansen op de arbeidsmarkt verder uit te breiden. Zo deed ze samen met generatie-expert dr. Aart Bontekoning onderzoek naar Millennials, Gen Z & Werk en adviseerde ze verschillende organisaties over het belang van betekenisvolle jongerenparticipatie.

Als aanvulling op haar werk als spreker en generatie z-expert heeft Laura ook een succesvol TikTok kanaal, waarbij ze wekelijks carrière advies geeft aan Gen Z. Ze heeft inmiddels een miljoen kijkers per week.

Contact

Ik sta altijd open voor nieuwe en uitdagende kansen. Laten we contact houden.

  • LinkedIn
  • Instagram
bottom of page