top of page

Keynotes

Spreker & Dagvoorzitter Laura Bas
50EC08B1-03A8-4E4A-A107-5D11BEC256B0.jpeg

Jong talent aantrekken en behouden

Een nieuwe generatie jongeren, ook wel  "Gen Z" genoemd, gaat massaal de arbeidsmarkt op. Eén van de grootste uitdagingen die dat met zich meebrengt, is dat de helft van alle jongeren al na 2,5 jaar op zoek gaat naar een nieuwe baan. Het inwerken van nieuwe, jonge werknemers wordt zo wel een heel dure en risicovolle investering...

Hoe houden we Gen Z wél aan boord? Of nog beter: hoe word je een Gen Z Magneet? Laura onthult in haar keynote de kracht van jongeren in organisaties en hoe deze kracht optimaal benut kan worden. Met haar concrete tips, plannen en aanbevelingen krijg je de juiste handvaten aangereikt om de werkvloer zo in te richten dat niet alleen jongeren, maar alle generaties er meer energie van krijgen.

 

Uiteraard zal ze je ook de geheimen leren om meer jong talent aan te trekken en te behouden. Om alvast een tipje van de sluier te geven: het zijn niet aantrekkelijkere secundaire arbeidsvoorwaarden, projecten in het buitenland, een salarisverhoging of de optie om een "sabbatical" te nemen.

Navigeer naar succes: jouw plek binnen de organisatie

Aan het begin van je carrière lijken de mogelijkheden eindeloos. Maar wanneer je eenmaal een richting hebt gekozen, rijzen er nieuwe vragen op. Hoe behoud je plezier in je werk? Hoe geef je jouw droomcarrière vleugels? En bovenal, hoe weet je of je de juiste keuze hebt gemaakt?

 

Geen zorgen, je bent niet de enige die hiermee worstelt. De meerderheid van de young professionals zwaait binnen een paar jaar weer af. Maar is het gras wel echt groener aan de andere kant?

 

In deze keynote zal Laura de antwoorden onthullen op deze essentiële vragen. Na het bijwonen van de lezing zullen jonge professionals waardevolle inzichten opdoen en vooral een duidelijke richting vinden om te doen waar ze energie van krijgen, idealiter binnen hun huidige organisatie.

38E36FB5-3DB6-4957-8D3F-EFFB4BB4FF77.jpeg
EA38E2A6-D94D-4E21-8317-A1B866388857.jpeg
Laura Bas Gendergelijkheid

Gendergelijkheid

Wat hebben de top van de overheid, de top van het bedrijfsleven en topondernemers met elkaar gemeen? Overal zijn vrouwen in de minderheid.

 

Wereldwijd wordt slechts 31% van de senior managementfuncties door vrouwen bekleed. Ook in Nederland zien we dit terug, want in twee derde van onze grote bedrijven zit geen enkele vrouw in het bestuur. En in de Global Gender Equality Index staan we slechts op de 31e plaats. Dat vrouwen in Nederland momenteel in de meerderheid zijn op hogescholen en universiteiten, zien we helaas dus totaal niet terug op de arbeidsmarkt. Zo ontzettend zonde, want het is al ruimschoots bewezen dat diversiteit o.a. leidt tot betere en efficiëntere besluitvorming. 

Hoe kunnen we organisaties zo inrichten dat het vrouwen wel lukt om door te stromen naar belangrijke posities? Hoe constateer en dicht je een loonkloof? Wat kan een organisatie doen om dit te verbeteren, en hoe kunnen we bijdragen aan een landelijke verandering? Laura heeft het antwoord.

Betekenisvolle
Jongerenparticipatie

De mening van jongeren wordt vaak genegeerd. Zowel in de politiek als in het bedrijfsleven hebben jongeren het idee dat ze niet worden gehoord. Een zorgelijk feit, want maar liefst 50% van de wereldbevolking is onder de dertig jaar!

Uiteraard is het zeer onverstandig om zo’n grote groep buiten te sluiten. Dat kan alleen maar tot sociale ongelijkheid, onvrede en polarisatie leiden. Maar het is ook nog eens zo dat we door jongeren links te laten liggen, de positieve gevolgen van jongerenparticipatie mislopen. Want het betrekken van jongeren leidt bijvoorbeeld tot het nemen van betere beslissingen. Bovendien zorgt het voor frisse perspectieven op bestaande problemen, die de huidige generatie van leiders over het hoofd zien.

Overtuigd van het belang van jongerenparticipatie? Dat is een mooie eerste stap. Maar hoe doe je dat precies, jongeren ‘betekenisvol’ betrekken? En hoe zorg je ervoor dat dit een succes wordt? Laura legt het je uit.

Spreker Laura Bas Verenigde Naties

Contact

Ik sta altijd open voor nieuwe en uitdagende kansen. Laten we contact houden.

  • LinkedIn
  • Instagram
bottom of page